آشنایی با اهرم نوع دوم- علوم نهم فصل نهم
چگونه اهرم نوع دوم را تشخیص دهیم؟
تعریف اهرم چیست و سه قسمت اصلی آن چه هستند؟
اگر از شما بپرسند اهرم چیست یا بگویند آن را تعریف کنید، باید بگوئید اهرم به میله بسیار محکم یا صلبی گفته میشود که آزادانه حول یک نقطه ثابت دوران میکند. اهرم سه قسمت اصلی دارد که عبارت هستند از:
- تکیهگاه: به نقطه ثابتی که اهرم حول آن دوران میکند، تکیهگاه گفته میشود. موقعیت تکیهگاه ثابت است و نسبت به میله اهرم، حرکت نمیکند.
- نیروی مقاوم: همان بخشی از میله اهرم که به آن نیرو وارد میکنیم است.
- نیروی محرک: همان بخشی از میله است که پس از نیرو وارد کردن از سمت ما، به جسم نیرو وارد میکند.
کاربرد اهرمها بسیار متنوع است. از اهرم برای بلند کردن بارهای سنگین و همچنین انتقال حرکت از نقطهای به نقطه دیگر استفاده میشود. با کمک اهرمها میتوان نیرو را چند برابر کرد و از این نیروی چند برابری در راستای انجام اموری بهره گرفت که در حالت نیروی کافی برای انجام آنها نداریم.
انواع اهرم چیست؟
اهرمها را میتوان با توجه به محل قرار گیری تکیهگاه و نیروهای محرک و مقاوم، به سه دسته مختلف تقسیم کرد که به آنها به ترتیب اهرم نوع اول، اهرم نوع دوم و اهرم نوع سوم میگویند. در این بخش از مطلب اهرم چیست، به بررسی این سه دسته میپردازیم.
اهرم نوع دوم چیست؟
در اهرم نوع دوم، نیروی مقاوم بین تکیهگاه و نیروی محرک قرار میگیرد. نمای کلی آن در شکل زیر نشان داده شده است. از جمله اهرمهای نوع دوم میتوان به درِ اتاق، در بازکن کنسرو، جک اتومبیل، چرخ دستی و فندقشکن اشاره کرد.